Postadres
Eschweg 17
7141 CT
Groenlo

Welke geurfamilie is jouw favoriet?

Zoveel keus en zoveel geuren. Om het iets gemakkelijker te maken hebben we de verschillende geuren onderverdeeld in families. Zodat jij door de lekker geurende dennen het bos nog kunt zien, onderscheiden we slechts zes broertjes, of zusjes: aromatisch, bloemig, chypre, citrus, houtachtig en orientaals.

Vaak is een geur een combinatie van twee of soms zelfs meerdere families. Heel mooi die benamingen, maar het wordt tijd om de families eens onder de loep te nemen. Jouw Favorite Fragrance Family gevonden? Bij ieder product in onze shop wordt de geurfamilie weergegeven.

Smell good. Feel good.

Aromatisch

Aroma, aroma, aroma… Wat is nu typisch aromatisch? Graskruidige geuren gecombineerd met tijm, rozemarijn, salie en lavendel. Deze familie wordt vaak gecombineerd met citrus en kruidige tonen.

Aromatisch in drie woorden: levendig, kruidig en sensationeel.

Bloemig

Laten we de bloemetjes buitenzetten. Niet voor niets is deze familie de grootste en meest populaire. De bloemige geurfamilie is de grootste en meest populaire. Het is een familie die met name vrouwen enorm aanspreekt, party animals! Rozen, jasmijn en lelies spelen de hoofdrol en de bloemige geurnoten passen in vrijwel iedere geurcompositie.

Bloemig in drie woorden: romantisch, poederig en uitbundig.

Chypre

Hoe kunnen we chypre het beste omschrijven? De uitbundigheid van de mediterraanse cultuur gecombineerd met westerse bloemengeuren en oriëntaalse magie. Frisse bergamot op een warme basis van patchouli, lavendel en harsachtige noten. Een heerlijke en vooral ook verrassende en mysterieuze harmonie van akkoorden. Chypre is uitstekend te combineren met bloemige en fruitige geurnoten.

Chypre in drie woorden: energiek, aromatisch en lichtbloemig.

Fris

Frisse geuren zijn toch wel allemansvrienden. In deze categorie onderscheiden we citrus, aquatisch, bloemig en groen.

Citrus fris

When life gives you lemons… Op zoek naar frisheid? Zoek niet langer. Neem een huisparfum met citrus topnoot. Citrus werkt geest verhelderend en geeft een zonnig en optimistisch gevoel. Bij citrus geurnoten kun je denken aan, hoe verrassend, citroen, maar ook aan sinaasappel, bergamot, grapefruit, mandarijn of andere naar citrus ruikende natuurproducten zoals verbena en citroengras. Frisse geuren met soms kruidige of aromatische accenten.

Aquatisch fris

Hou je van de zee? En van de regen, de geur dan althans… Dan hou je van aquatische, frisse geuren. Ze bevatten vaak geurnoten van zout, algen en zeewier.

Fruitig fris

Het zit op het randje van bloemig en fris. Ze hebben een zoete geur en ruiken bijna alsof je ze kunt eten. Hmmm… Denk aan de geur van fruit zoals ananas, perzik, appel of rode bessen, maar ook noten zoals amandel of rabarber en komkommer. Fris en fruitig dus.

Aromatisch fris

Deze parfums ruiken naar mos of een vochtig bos. Ze bevatten vaak lavendel, hout, eikenmos en coumarine (hooi). Een tikkeltje aromatisch dus, maar absoluut fris en een geur die niet snel verveeld.

Fris fris

De geur van versgemaaid gras, groene bladeren die je tussen je vinger wrijft, verse groene theeblaadjes. De geur van verse was, de geur van katoen en linnen. Dat is hoe we de categorie fris fris omschrijven.  

Houtachtig

Let’s go to the woods-oods…

Houtachtige noten dragen vaak zorg voor de basis van een geurcompositie. Je kunt bij deze familie denken aan sandelhout, ceder, vetiver gras, harsachtige noten en meer exotische houtsoorten. Veelal wordt deze familie gecombineerd met aromatische en citrus notities.

Houtachtig in drie woorden: warm, kruidig en een tikkeltje exotisch.

Oriëntaals

Ben jij altijd op zoek naar avontuur én romantiek? Dan hou je vast van oriëntaalse geuren. De oosterse geuren zijn warm en sensueel: exotische Oosterse harsen en hout, sprankelende bloemen, zoete vanille en muskus in combinatie met exotische bloemen en aromatische kruiden, denk aan citrus, kaneel, vanille en amber.

Oriëntaals in drie woorden: sensueel, exotisch en kruidig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *