Postadres
Eschweg 17
7141 CT
Groenlo

Geurstokjes, geurkaars, roomspray of brander?

Je huis lekker laten ruiken, is nog nooit zo makkelijk geweest. Er zijn huisparfums in allerlei soorten en maten en er zijn dus tal manieren om aan je woning of kantoor een heerlijke geur toe te voegen. Maar, wat past nu bij jou? Wanneer is de geur in de ruimte voor jou het fijnst? Moet de geur ononderbroken aanwezig zijn of juist alleen na het heerlijke avondmaaltje? Wellicht werkt deze blog een beetje geur-verhelderend.

Geurstokjes

Geurstokjes bestaan vaak uit drie onderdelen: het flesje, de geurolie en de stokjes. De geurstokjes zijn gemaakt van poreuze houtsoorten, zodat ze de geurolie goed kunnen absorberen. Zodra de geurolie goed is opgenomen in de stokjes, wordt de parfum subtiel, maar continu in de omgeving verspreid.

Draaien maar
Ruik je de geur zelf even niet meer zo goed? Dat is natuurlijk killing voor een geurliefhebber. Draai de stokjes dan even om. Zo kan de volgezogen kant van de stokjes weer lekker geur verspreiden en kan de uitgedroogde kant weer opnieuw olie absorberen. Is de geur juist te overdadig aanwezig? Haal er dan wat stokjes uit.

Je bent een geurstokjes lover als je:

 • Houdt van een subtiele, ononderbroken geur op de achtergrond.
 • Geur wil verspreiden in ruimtes die niet altijd in het zicht zijn.

Geurkaarsen

Combineer was met een etherische olie en je hebt een geurkaars. Steek je de kaars aan, dan komen de etherische oliën vrij en wordt dus de geur van de kaars verspreid. Geurkaarsen worden van uiteenlopende soorten was gemaakt: bijenwas, kokoswas, plantaardige was, koolzaadwas… Hier later meer over…

Tip van Flip
Herken je het volgende? De kaars trekt helemaal naar de bodem en de lont is op voordat alle was gesmolten is. How annoying! Daarom enkele tips om dit zoveel mogelijk te voorkomen:

 • Zet geurkaarsen op een rechte ondergrond.
 • Laat de kaars niet te kort branden. Veel korte momenten zullen ervoor zorgen dat je kaart een tunneltje krijgt. Houdt als vuistregel aan: één uur voor iedere 2.5 cm breedte van de kaars.  
 • Zet je kaars niet in een koude omgeving of in een ruimte waar het trekt (door de wind).

Je bent een geurkaars lover als je:

 • Sfeer wil creëren door – naast een heerlijke geur – warm, romantisch kaarslicht.
 • Geleidelijk geur wil toevoegen aan een ruimte (lees in de loop van een paar uur).
 • De geur van bijvoorbeeld geurstokjes tijdelijk wil versterken of juist wil afwisselen.

Geurbrander

Heb jij een huisdier? Slechte afzuiging? Of hou je er gewoon van dat nare geurtjes – wherever they come from – vernietigd worden? Dan is een geurbrander, ook wel geurlamp genoemd, echt wat voor jou. Geurlampen vernietigen op wetenschappelijke wijze nare geurtjes in je huis. De geurmoleculen van onaangename geurtjes worden vernietigd en schone moleculen worden geparfumeerd.

Tip van Flip
Er zijn legio aan geurolies voor in de geurbrander. En als je van geuren houdt, dan wil je ze graag allemaal uitproberen. Daarvoor koop je natuurlijk niet steeds een nieuwe geurbrander (dit mag natuurlijk wel; )). Om de nieuwe geurolie niet te laten vermengen met de oude, kun je twee dingen doen:

 • Een nieuwe lont in de geurbrander plaatsen.
 • Eenmalig een beetje neutrale geurolie in de geurlamp laten branden.

Je bent een geurbrander lover als je:

 • “Nare” luchtjes in huis, van bijvoorbeeld huisdieren of koken, wil vernietigen.
 • Geen continu geurverspreiding wil.
 • Van aanwezige geuren houdt.

Roomspray

Visite op komst? En is een kaars wat overdreven? Roomspray is your hero. Een paar keer sprayen en het ruikt direct heerlijk hotel-chique. Roomsprays zijn ook een ideaal product als je even wil ontspannen of juist een opkikker nodig hebt. Spray wat lavendel of juist citroen en je creëert een compleet andere sfeer in huis.

Tip van Flip

Uiteraard kun je de roomsprays in het wilde weg spuiten. Maar, wist je dat de geur langer blijft hangen wanneer je het in de gordijnen, de kussens of op de bank sprayt? De geur trekt in het stof, waardoor je er extra lang van kunt genieten. Wel goed om altijd eerst even te checken op een plekje uit het zicht of de spray geen vlekjes achterlaat. Dat zou zonde natuurlijk zonde zijn.

Je bent een roomspray lover als je:

 • Zo nu en dan een heerlijke geur wil verspreiden in een ruimte
 • Verschillende sferen wil creëren in huis
 • Je vaak wil wisselen van geur

Fragrance-Catcher

Net als dat ik dol ben op geuren, ben ik een echte interior-junkie. Liefst geef ik mijn interieur iedere maand een make-over én onze meubels hebben iedere hoek van de kamer al wel gezien. Oh, en Pinterest, I love Pinterest. Wat werkt pinnen ontspannend zeg. Heerlijk om urenlang nieuwe ideeën op te doen. Het is dan ook niet voor niets, dat alle producten in mijn webshop er, naast dat ze heerlijk ruiken, ook nog eens tof uitzien. Met andere woorden, alle geurproducten hebben één, of eigenlijk twee, gemene deler(s): het zijn eye-catchy, heerlijk ruikende geurverspreiders, die een prominent plekje in ieders interieur verdienen.

Weet je al wat voor een liefhebber jij bent?

Als ik voor mezelf spreek dan ben ik een combinatie-lover ; ) . Ik heb geurstokjes staan op het toilet en in de woonkamer. Gebruik geurkaarsen als ik langere tijd in een ruimte ben – Hello Movie-Date Night. En voor een snelle geurboost en na het koken, steek ik mijn geurbander even aan. Welk product je ook kiest, uiteindelijk gaat het vooral om de geur. Een voor jou fijne geur laat jouw ruimte aanvoelen zoals je wil. Wissel geuren af en experimenteer met producten.

S(c )ent with love

Wil je een product graag eerst even ruiken voordat je het aanschaft? Bestel dan een S(C )ENT CARD of app voor een SMELL-DATE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *