Postadres
Eschweg 17
7141 CT
Groenlo

Ga je met me mee naar een sprookje uit 1001 nacht?

Een beetje gekke vraag misschien. En je zult vooral denken; hoe dan?

…Met deze heerlijke amberblokjes. Zet ze op je toilet, in de woonkamer, je werkkamer of badkamer en werkelijk… Er overkomt je een heerlijke oosterse geursensatie.

Nou… met deze heerlijke amberblokjes.

En wat misschien nog wel het meest bijzonder is? Hoe zo’n klein blokje een ruimte toch heerlijk kan vullen met geur.

In dit blog neem ik je mee in de wondere wereld van amberblokjes.

Wat is een amberblokje?

Een amberblokje is een geurblokje afkomstig uit Marrakech. Ze worden gemaakt van natuurlijke barnsteenhars en essentiële oliën. Barnsteen is de versteende hars van de Pinus Succinifera, beter bekend als een naaldboom ; ) . De amberolie wordt gewonnen door droge destillatie van deze fossiele hars. Vervolgens worden er in Marokko op ambachtelijke wijze, volledig met de hand, geurblokjes gemaakt. Echt heel tof.

Hoe gebruik je amberblokjes?

Ik overdrijf niet als ik zeg dat geur en/of amberblokjes multifunctioneel zijn. Ze zijn namelijk op veel verschillende manieren te gebruiken en voor veel verschillende dingen toepasbaar. Ik neem je mee.

Op een schaaltje

De geurblokjes verspreiden in zijn geheel een heerlijke geur. Je kunt ze dus op een leuk schaaltje neerleggen en als eye catcher op je dressoir of in de vensterbank in de woonkamer plaatsen. Ook is de geur heerlijk voor op het toilet, in de badkamer, de werkkamer. Je kunt het zo gek niet bedenken. Vind je de geur te heftig? Haal er wat stukjes af en leg die op het schaaltje.

In de stofzuiger

Nu denk je vast; typefout. Maar nee. De geurblokjes zijn ook te gebruiken in de stofzuiger. Alhoewel, niet in zijn geheel, maar schilfers van het geurblokje. Stop ze in de stofzuigerzak en tijdens het schoonmaken verspreidt zich een fijne zoete geur. Je kunt schoonmaken maar beter zo aangenaam mogelijk maken, nietwaar?

Geurbrander

Geeft je geurblokje voor je gevoel wat minder geur af? Het kan zijn dat de geurmoleculen weer even een beetje los moeten komen. Je kunt er dan het beste even wat schilfers afschaven. Zo geeft het blokje weer meer geur af. En de schilfers? Die kun je zo opbranden in de geurbrander. Lekker duurzaam dus, zo’n amberblokje.

In de kast, de auto, eigenlijk waar je maar wil

Ben jij ook zo dol op geurzakjes in je kledingkast? Ik wel. Amberblokjes zijn opnieuw je beste vriend. Maar let wel even op. In het blokje zitten oliën verwerkt, dus ze kunnen vlekken veroorzaken. Wil je ze gebruiken in je kledingkast, de auto of op een andere plek waar vlekken ongewenst zijn… Stop het blokje dan altijd even in een linnen zakje.

Op je huid

Kun je echt niet zonder de geur van amber? Dan kun je het zelfs gebruiken als parfum. Wrijf het blokje voorzichtig over je huid. Door de warmte van je huid wordt het blokje wat zachter en zo kan het parfum afgeven. Ready to go met de zachte, sensuele geur van amber.

Cadeautip voor de Feestdagen

De geur van amber heeft een ontspannende en kalmerende werking en wordt daarom ook bij aromatherapie en meditaties gebruikt.

Dus daarom gewoon even een Tip van Flip: ze zijn echt superleuk om cadeau te geven. Ben jij op zoek naar een betaalbaar cadeautje voor de verjaardag van je vriendin, zomaar een cadeautje voor iemand die je lief vindt, een schoencadeautje voor je vrouw of een kerstcadeautje voor oma?

Amberblokjes zijn echt heerlijk geurende cadeautjes voor bijvoorbeeld de feestdagen. In de webshop zijn leuke schaaltjes te koop waar je ze op kunt leggen. En het allerleukste, samen past het door de brievenbus. Wil je het graag opsturen als brievenbuscadeautje? Geen probleem, ik verpak het met liefde. Laat even een opmerking achter bij de bestelling en dan regelen we dat.

Ben je nu niet zo fan van amber, maar wel van huisparfums in allerlei soorten en maten? Neus dan even verder in onze webshop met een breed assortiment geurstokjes, roomsprays, geurkaarsen, maar ook dip dye dinerkaarsen en kandelaars.

Veel plezier met shoppen. En als ik je kan helpen, dan hoor ik het graag. Neem contact op via de chat >> of door gebruik te maken van het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *